0886 744 888

Нашият
блог

Едни от най-шокиращите и невероятни въпроси зададени на интервю за работа Дата: 13/06/2019

Сайтът Glassdoor.com прави анализ на хилядите питания и предлага някои от най-ужасните, шокиращи и невероятни. Сами ще се убедите, че те наистина са такива. Ето ги и тях.

Каква е философията на бойните изкуства? Въпросът е зададен от застрахователната фирма Aflac.

-Да предположим, че сте молив. Поставяме ви в острилката. Как ще се измъкнете? – питат от инвестиционната банка Goldman Sachs. -Колко баскетболни топки могат да се поберат в тази стая? От това се интересуват от Google.

-Какво е общото между дървото и алкохола? Въпросът е зададен от охранителната фирма Guardsmark.

-Защо само малка част от населението печели по 150 000 долара годишно? – питат от New York Life.

-Разкажете с подробности какво се е случило през последните 10 години в страната. От това се вълнуват в Boston Consulting Group.

-Какво ще направите, ако наследите пицарията на чичо си? Въпросът е поставен от VW.

-Търсим число между 1 и 1000. Как ще го намерите, ако разполагате единствено с информацията: „по-голямо“ и „по-малко“. Питането е от Facebook.

-Ябълката струва 20 цента, портокалът 40, а грейпфрутът 60 цента. Колко струва една круша? Epic Systems се интересуват от отговора на този въпрос. В турнира участват 5623 души. Колко игри трябва да се изиграят, за да намерите победителя?

Това е въпрос, който вълнува Amazon.com.

-Как се правят шоколадите M & M? Въпросът е поставен от Американската банка.

-Има 25 коня, а 5 от тях могат да участват във всяка обиколка. Колко обиколки са необходими, за да откриете 3-те най-бързи коня? Въпросът е на Bloomberg LP.

-Вие сте в съблекалнята си, където е тъмно. Искате да носите два еднакви чорапа за интервюто си за работа. Притежавате 19 чифта сиви чорапи и 25 чифта черни. Какви са шансовете ви в проценти да намерите чифт от един и същи цвят?

Производителите на софтуер Eze Castle задават въпроса.

-Имате на разположение 20 души. Как ще ги организирате, за да разберете колко велосипеда са продадени миналата година във вашия град? Въпросът е на петролния гигант Schlumberger.

Надяваме се, че тази информация ще ви подготви и няма да бъдете стъписани, когато по време на интервю ви попитат дали може да претеглите колко тежи един слон, ако знаете какъв е балансът на фирмата за предходната година. Затова очаквайте неочакваното и успех с търсенето на работа. Източник: jobat.be