0886 744 888

Нашият
блог

Как да се явим на интервю за работа? Дата: 09/05/2019

Ако сте решили  да направите рестарт в живота си и да промените своята месторабота, ето няколко съвета от нас за явяването Ви на интервю за работа:

ПЪРВОТО НЕЩО, КОЕТО Е ВАЖНО ДА НАПРАВИТЕ  Е ДА ПРОУЧИТЕ КОМПАНИЯТА. Запознайте се със сферата на дейността  й.

Не подценявайте и позицията, по която кандидатствате – проучете конкретните изисквания и доколко отговаряте на тях.

Помислете с какво ще допринесете за по-доброто и бързо развитие на бизнеса на фирмата, какво можете да дадете, което друг – вероятно няма като умение или опит.

Винаги е по-добре да бъдете качествено подготвен, отколкото неприятно изненадан на място.

А подобен подход от Ваша страна ще бъде гарантирано оценен от правилните хора, към които всъщност сте се насочили.

ОБЛЕКЛОТО Избягвай дрехи в много ярки цветове и надписи. Заложете на семпла, класическа визия.

Дълбоките деколтета, късите поли и рокли категорично трябва да останат там, където са в момента – на закачалката!

СЛЕДВАЩА СТЪПКА Е ИЗБОРЪТ НА ОБУВКИ

Нека бъдат елегантни, ненатрапчиви, най-добре е моделът да бъде класически.

Сандали, отворени обувки – не са удачен избор. Обърнете внимание на външния вид на обувките си преди излизане. Добра идея е да сложите в чантата си малка гъбка за почистване (в случай, че ненадейно се натъкнете на локва или друга мръсотия непосредствено преди интервюто).

Освен дрехи и обувки,  визията се допълва и придобива завършеност благодарение на подходящите бижута, грим, прическата, маникюр и парфюм.

ОРИЕНТИРАЙТЕ  СЕ КЪМ ПО-НЕЖНИТЕ И ДЕЛИКАТНИ БИЖУТА

По-добре не залагайте на масивно или много пъстро бижу, тъй като вниманието и концентрацията на интервюиращия ще бъдат насочени към визията и аксесоарите ви, а не към вас самата.

ГРИМ

Нека бъде максимално лек ! Лека пудра, нежен руж на скулите, черна спирала и червило в един-два нюанса по-тъмно от естественият цвят на устните ти са напълно достатъчни.

МАНИКЮР

Важно е да бъде добре оформен и ноктите да имат поддържан вид. Съветваме ви да заложите на класическия френски маникюр или на цвят от телесната гама. Въпреки последните тенденции в маникюра, разнообразието от картинки, камъчета и богатата палитра от цветове, които предлагат маникюристите в салоните за красота на всеки ъгъл – запази различните и нестандартни идеи за след интервюто си за работа.

ПАРФЮМ

Ароматът никак не е за подценяване, тъй като това е един от каналите на комуникация и ние дамите се възползваме много от него! Избери свеж, много лек и ненатрапчив аромат, за да си сигурна, че няма да изпратиш грешни и нежелани сигнали

КОСАТА ОФОРМЕТЕ СПОРЕД ТОАЛЕТА

Добър вариант е косата да бъде свободно пусната, изправена или в подредени естествени букли, прибрана на опашка или в небрежен кок.